Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Inspiratiemiddag bijenlandschappen in Oss

Inspiratiemiddag bijenlandschappen in Oss

Datum: 15-01-2018

Wilde bijen en andere bestuivers hebben het moeilijk door gebrek aan voedsel en goede nestelplekken. De gemeenten Oss en Bernheze willen in het buitengebied de leefomstandigheden voor wilde bijen en andere bestuivers verbeteren. Door dit structureel op te pakken en te verbinden met de vele initiatieven van anderen wordt de impact vergroot. Zo is er in Oss al een Beedeal met Waterschap, BrabantWater en ANV Maashorstboeren. Samen met Bernheze wordt nu gewerkt aan het creëren van een bijenlandschap in beide gemeenten.

Tijdens deze inspiratiemiddag worden de resultaten van het project bijenlandschap Oss en Bernheze gepresenteerd, leerervaringen en successen uitgewisseld en word je geïnspireerd om met het concept bijenlandschap (verder) aan de slag te gaan.

De opening wordt verricht door Johan van den Hout. Vervolgens komen diverse sprekers aan het woord: Peter Leendertse (CLM), Menno Reemer (EIS Kenniscentrum Insecten), Sabine van Rooij (Wageningen Environmental Research), Jos van Oorschot (gemeente Oss), Esther Rutten (gemeente Bernheze), Bart Huckriede (gemeente Sint Anthonis) en Joost Barendrecht (IVN). Er is ruimte voor vragen en discussie.
Voor de exacte programmering zie: inspiratiemiddag IVN.

Datum: maandag 15 januari 2018
Inloop om 14:30u, opening door Johan van den Hout om 14:50u
Locatie: Kapel ’t Zicht, Benedictuslaan 7, 5343 NB Oss

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF