Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Seminar: Samen de energietransitie versnellen

Seminar: Samen de energietransitie versnellen

Datum: 22-03-2018

De Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu nodigen u van harte uit voor hun seminar ‘Samen de energietransitie versnellen’. Onder leiding van dagvoorzitter Matthijs Nijboer (DB Natuur en Milieufederaties) worden de resultaten van het project ‘Milieustudie Draagvlak en Participatie Wind op Land’ gepresenteerd en de Green Deal ‘Participatie van de Omgeving bij Duurzame Energieprojecten’ ondertekend.

We staan aan de vooravond van het sluiten van een nieuw ambitieus klimaatakkoord. Tegelijkertijd is het huidige energieakkoord volop in uitvoering en zijn al extra inspanningen nodig om deze doelstellingen op tijd te behalen. De Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu willen deze dag samen vooruitkijken, over welke rol windenergie, maar ook andere vormen van duurzame energie spelen, hoe het energielandschap van de toekomst eruit ziet en wie hierin welke verantwoordelijkheid heeft.

Deze dag presenteren we de lessen uit de analyse van vier windenergieprojecten en de aanbevelingen die daaruit voortkomen aan overheid, markt en omgeving. De lessen gaan over welke factoren helpen bij goed omgevingsmanagement en meer draagvlak bij windenergieprojecten op land. Tevens doen we een handreiking aan partijen om de belangen tussen windenergie en natuur mee te nemen in ontwikkeling van een windenergieproject. We sluiten de middag af met de ondertekening van de Green Deal ‘Participatie van Omgeving bij Duurzame Energieprojecten’.

Datum: donderdag 22 maart 2017, 14u-17u.
Locatie: PM, Utrecht.

Voor het gehele programma: klik hier.
Voor aanmelden, klik hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF