Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Voedselboscongres

Voedselboscongres

Datum: 15-03-2018

In dit vervolg op het succesvolle congres van vorig jaar wordt dieper ingegaan op wat er allemaal nodig is om een voedselbos op een juiste wijze aan te planten en te onderhouden. Rondetafelgesprekken met experts, bevlogen lezingen van bekende Nederlanders en voedselbosexperts over klimaat, natuurwaarden, conceptontwikkeling en de bijzondere beplanting van een voedselbos komen aan bod.

Programma
In de ochtend komen drie sprekers aan het woord:

  • Helga van Leur, voormalig weervrouw van RTL4, legt de verbinding tussen klimaat en voedselbossen.
  • Wouter van Eck neemt ons mee hoe zijn ‘ideale’ voedselbos er uit zou moeten zien en wat de mogelijkheden van de Green Deal Voedselbossen zijn.
  • Kees van Veluw, hoogleraar aan de universiteit Wageningen, legt ons uit welke verdienmodellen er mogelijk zijn en wat de link is tussen voedselbossen en agroforestry.

Daarna volgt een lunch die voor een groot deel bestaat uit producten van een voedselbos. Alex Bos is kok en eigenaar van een voedselbos in Limburg en vertelt kort hierover.

De middag wordt volledig gevuld met uitwisseling van ervaringen en informatie over allerlei thema’s die met het voedselbos te maken hebben. In groepen van 10 wordt gepraat over onder andere bodem, juridische aspecten, voedselbos en gezondheid en voedselbos in een waterrrijke omgeving.

Het congres vindt plaats op 15 maart 2018 van 09.30 (ontvangst met koffie) tot 17.00 uur (einde borrel). Locatie: cultuurcentrum Tiliander, Spoorlaan 82c, 5061 HC Oisterwijk.

Tickets zijn te bestellen via de website van European Green Academy: www.euga.nl/tickets

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF