Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Warandelezing 2017

Warandelezing 2017

Datum: 22-11-2017

Documentairemaker, klimaatjournalist en poolreiziger Bernice Notenboom zal op woensdag 22 november 2017 de eenentwintigste Warandelezing uitspreken, die dit keer klimaatverandering als thema heeft. Kees Jan de Vet, dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta, zal vervolgens een coreferaat verzorgen over de uitdaging van klimaatverandering voor de waterschappen.

Bernice Notenboom: ramp op de Noordpool
Bernice Notenboom, de nummer 3 van de Duurzame 100 van vorig jaar, wil laten zien welke ramp zich voltrekt door de klimaatverandering. Dat liet ze onlangs zien aan 66 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven bij een gezamenlijk bezoek aan Spitsbergen. Op Spitsbergen was te zien hoe ver gletsjers zich hebben teruggetrokken en dat rendieren, door het bevriezen van gesmolten sneeuw, steeds moeilijker voedsel kunnen vinden, zee-ijs is verdwenen, huizen zijn verzakt doordat het wegtrekkende ijs kusterosie veroorzaakt. De meegereisde CEO’s werden er stil van.

Kees Jan de Vet: uitdaging voor de waterschappen
Kees Jan de Vet is de nieuwe dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta en noemt klimaatverandering verreweg het belangrijkste maatschappelijke thema voor de waterschappen. Het zorg immers niet alleen op de Noordpool, maar ook in Brabant voor problemen, zoals wateroverlast en verdroging. In zijn coreferaat bij de Warandelezing gaat hij in op de uitdaging die klimaatverandering voor de waterschappen vormt. Wat staat ons te doen?

Programma
19.00 uur: ontvangst met koffie en thee
19.30 uur: Warandelezing Bernice Notenboom
20.15 uur: coreferaat Kees Jan de Vet
20.30 uur: vragen en discussie
21.00 uur: borrel

Praktische informatie
Datum: woensdag 22 november 2017
Tijd: 19.30-21.00 uur (19.00 uur ontvangst; 21.00 uur borrel)
Locatie: DZ 2, Dante Building, Tilburg University
Toegang: gratis

De Warandelezing wordt georganiseerd door de Brabantse Milieufederatie, Academic Forum, Tilburg Sustainability Center en studievereniging Asset.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF