Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Platform Voedselbossen Brabant

Platform Voedselbossen Brabant

Het Platform Voedselbossen Brabant is een initiatief van de Brabantse Milieufederatie. Het is een netwerk van mensen dat geïnteresseerd is in het aanleggen en onderhouden van voedselbossen in Brabant. Wil je lid worden? Dat kan hier!

Waarom zou je lid worden van het Platform?
Voedselbossen aanleggen doe je niet alleen. De Brabantse Milieufederatie heeft zich ten doel gesteld om in de komende 5 jaar 70 hectare voedselbos te helpen aanleggen in Brabant. Het voedselbos is natuurlijk geen nieuw fenomeen, maar bij het verwerven van grond, het ontwerp en de aanleg van het bos zal je wellicht voor uitdagingen gesteld worden. De Brabantse Milieufederatie helpt je hier graag mee met haar expertise en relevante netwerk.

Daarnaast organiseren wij onder andere voor leden van het Platform 4 bijeenkomsten per jaar. 2 daarvan zijn excursies naar bestaande voedselbossen. De andere 2 bijeenkomsten zijn bedoeld om andere leden van het Platform te ontmoeten en kennis en ervaring te delen. Ook online zal er binnenkort een mogelijkheid komen om met elkaar in contact te blijven via een besloten facebookgroep. De eerste brainstorm met de allereerste leden van het Platform heeft inmiddels plaatsgevonden.

In de komende tijd zullen we zoveel mogelijk Brabantse voedselbossen in kaart gaan brengen en initiatiefnemers en andere geïnteresseerden samenbrengen. Samen willen wij onder andere:

  • Kennis delen over het aanleggen en onderhouden van voedselbossen als vorm van duurzame landbouw.
  • Inspiratie opdoen: hoe doen anderen het en wat zijn goede verdienmodellen?
  • Informatie delen over beschikbare subsidies en geschikte grond.
  • En natuurlijk zoveel mogelijk voedselbossen aanplanten.

Overtuigd? Word dan nu lid van het Platform Voedselbossen Brabant!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF