Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Basiscursus Bijenhouden (Breda)

Basiscursus Bijenhouden (Breda)

Datum: 24-01-2019

Wanneer u geïnteresseerd bent in het leven van bijen en geboeid wordt door bloemen en planten in uw eigen omgeving of van honing houdt is het houden van bijen ook voor u een hobby die u dichter tot de natuur brengt. Misschien heeft u wel eens gedacht om bijen te gaan houden? Nu bestaat de kans om het echt te gaan doen.

Diverse afdelingen van de NBV (Nederlandse Bijenhoudersvereniging) organiseren een Basiscursus Bijenhouden. Het doel van de Basiscursus Bijenhouden is mensen die geïnteresseerd zijn in honingbijen te leren verantwoord met bijenvolken om te gaan en ze vakbekwaam te behandelen.

De basiscursus bestaat uit een aantal theorielessen en een aantal praktijklessen gedurende het bijenseizoen, soms met een excursie. De cursus wordt afgesloten met een examen waarna u het NBV-diploma krijgt overhandigd.

De Basiscursus Bijenhouden in Breda start op donderdag 24 januari 2019 met een algemene bijeenkomst/eerste les.

De cursus wordt gehouden op de donderdagavond in het MEC Wolfslaar te Breda. De praktijklessen zullen worden gehouden op de Bijenboerderij Strijbeek/Breda. Er is een maximum aantal deelnemers. Bij een groot aantal aanmeldingen wordt geprobeerd de cursus op te splitsen. Dan is er ook de keus om voor een cursus op de Bijenboerderij. Dit is geheel afhankelijk van aantal deelnemers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF