Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Basiscursus bijenhouden (Uden)

Basiscursus bijenhouden (Uden)

Datum: 17-02-2019

Wanneer u geïnteresseerd bent in het leven van bijen en geboeid wordt door bloemen en planten in uw eigen omgeving of van honing houdt is het houden van bijen ook voor u een hobby die u dichter tot de natuur brengt. Misschien heeft u wel eens gedacht om bijen te gaan houden? Nu bestaat de kans om het echt te gaan doen.

Diverse afdelingen van de NBV (Nederlandse Bijenhoudersvereniging) organiseren een Basiscursus Bijenhouden. Het doel van de Basiscursus Bijenhouden is mensen die geïnteresseerd zijn in honingbijen te leren verantwoord met bijenvolken om te gaan en ze vakbekwaam te behandelen.

De Basiscursus Bijenhouden in Uden start op 17 februari 2019. De cursus wordt gegeven op zondagochtend van half tien tot half twaalf.
De cursus in bestaat uit 5 theorielessen (Uden) waarin inzicht wordt gegeven in het functioneren van een bijenvolk. Deze kennis vormt de basis voor het praktisch handelen. Ook zijn er minimaal 10 praktijklessen. Hierin komen de belangrijkste handelingen die de imker gedurende het bijenjaar verricht, aan de orde. Er wordt gewerkt met in bijenvolken in Zeeland.

De cursus wordt afgesloten met een examen waarna u het NBV-diploma krijgt overhandigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF