Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Basiscursus Groen / Natuurlijk met je kind

Basiscursus Groen / Natuurlijk met je kind

Datum: 19-09-2018

Geregeld spreken ouders van opgroeiende kinderen Natuurwerkgroep Gestel aan met de opmerking: ‘Als ik met mijn kind de natuur in ga, dan kan ik daarover niets vertellen of uitleggen’. Juist voor die ouders biedt Natuurwerkgroep Gestel het komend najaar een verkorte, compacte Basiscursus Groen aan.

In twee lesblokken helpt Natuurwerkgroep Gestel hen op weg in de wereld van de natuur in onze directe omgeving. Zodat zij zelf nog meer kunnen genieten van de prachtige plekken in en rond de gemeente – Dommeldal, Aa, Zegenwerp, Haanwijk, de Wamberg, Bossche Broek, Essche Stroom om er maar een paar te noemen … en hopelijk hun kinderen nog meer te enthousiasmeren om zich te verbazen en te ontspannen.

Twee ervaren docenten richten zich bij uitstek op het ‘leren lezen van het landschap’ en de wonderbaarlijke wereld van insecten, bomen en planten. Op de woensdagavonden wordt theorie gegeven, op de zaterdagochtenden zijn bijpassende excursies vanaf Haanwijk en op landgoed Zegenwerp.

Deze cursus wordt door Natuurgroep Gestel aangeboden aan ouders van kinderen op alle basisscholen van Sint-Michielsgestel.

Duur: 4 bijeenkomsten
Data: 19 september, 22 september, 10 oktober, 13 oktober 2018
Prijs: gratis
Aantal plaatsen beschikbaar: 30
Aanmelden: via deze link
Locatie: Buitenlokaal HaanwijkHaanwijk 4a, 5271 VG te Sint-Michielsgestel

Voor meer informatie kunt u mailen naar: natuurgroepgestel@planet.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF