Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Basiscursus Natuur 2019 (Oisterwijk)

Basiscursus Natuur 2019 (Oisterwijk)

Datum: 20-02-2019

IVN Oisterwijk e.o. organiseert weer haar befaamde Basiscursus Natuur (voorheen heette deze cursus “Groencursus”). De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en zich er wat meer in wil gaan verdiepen.

Het leuke van deze cursus is de grote verscheidenheid aan onderwerpen die aan bod komen. Er is voor elk wat wils: u maakt kennis met het ontstaan van het landschap in Brabant; er zijn lessen over vogels, planten, bomen en struiken, bloemen, insecten, waterleven, vleermuizen, paddenstoelen en de kringloop van de natuur.

De cursus bestaan uit 9 lesavonden en excursies. De lesavonden zijn op woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur. Na iedere les volgt de excursie op de zaterdag erna. Zo kan in de praktijk worden gezien en beleefd wat er in de les is behandeld. De excursies vinden op diverse locaties plaats.

Docent(en): Frans Kapteijns, Ad van Opstal, Jan Op ’t Hoog, Frans Tolboom, Dick Kuus, Erwin de Hoop en Ad Smits.
Locatie: Wijkcentrum “de Pannenschuur”, Lavendel 9, 5061 WB Oisterwijk.
Kosten: Leden IVN of LNMH Haaren € 110,- en niet leden € 135,-. Bij de cursusprijs is een cursusmap inbegrepen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van deze cursus: Janneke van den Berg, tel.nr.: 06- 1121 7585 of per e-mail: basiscursusnatuur@ivnoisterwijk.nl.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze cursus? De cursus start op woensdag 20 februari. Aanmelden kan tot 4 februari door het invullen van het aanmeldformulier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF