Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Boerenlandvogeltour Brabant (Uden)

Boerenlandvogeltour Brabant (Uden)

Datum: 15-01-2019

Deze winter geeft vogelkenner en –beschermer Marco Renes op een aantal locaties in Brabant een informatielezing waarin hij laat zien hoe het ervoor staat met de boerenlandvogels in uw regio en hoe belangrijk (en leuk!) het werk van de vele vrijwilligers is.

Vrijwilligers zoeken nesten, zorgen voor bescherming, overleggen met boeren en buitenlui, hangen nestkasten op, onderhouden het landschap, doen vogeltellingen… en nog veel meer!

Vroeger wemelde het boerenland van de vogels. Helaas is het landschap zo veranderd dat veel vogelsoorten het steeds moeilijker krijgen. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die zich inzetten voor de bescherming van de boerenlandvogels. En met succes, want zonder de hulp van deze vrijwilligers zouden grutto, scholekster, wulp, patrijs, tureluur, wilde eend, meerkoet, roodborsttapuit, gele kwikstaart en de kievit nauwelijks overlevingskansen hebben.

De gezellige vrijwilligersgroepen komen altijd handen tekort, dus kom naar de lezing en meld u eventueel aan als vrijwilliger!

Data: 15 januari 2019 (Uden) / 22 januari 2019 (Bergeijk) / 29 januari 2019 (Berghem).
Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur.
Deelname is gratis.

Dinsdag 15 januari wordt de lezing gehouden De Groenhoeve, Artillerieweg 3 in Uden.
Aanmelden Uden: klik op deze link (maximaal 50 deelnemers).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angela Huijden van het Coördinatiepunt Landschapsbeheer via 0411-664010 of ahuijden@brabantslandschap.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF