Energietransitie: puzzel mee met zon & wind (Eindhoven)

Datum: 19-03-2019

Nederland heeft een grote klus te klaren om aan de klimaatdoelstellingen van Parijs te kunnen voldoen. Er moet veel energie bespaard worden en we schakelen de komende jaren over van fossiele naar schone energiebronnen. De komende jaren gaat Brabant aan de slag met de realisatie van duurzame energieopwekking. Wat is daarbij het belang van lokaal eigendom? Hoe organiseren we lokale participatie? Hoe verbinden we natuur- en landschapsbelangen en energie, en hoe zorgen we voor een goede landschappelijke inpassing?

Uitnodiging

Graag nodigen we je uit voor een energieke en interactieve bijeenkomst. We nemen je mee in de discussie over zonnevelden, windmolenparken en landschap. En over lokale participatie. Welke kansen zie je, en welke zorgen heb je wellicht? Wat gaat dit betekenen voor Brabant en hoe kunnen we zorgen dat deze verandering goed samen gaat met natuur, landschap en leefomgeving?  We benoemen samen de uitdagingen die we onderweg naar 2030 zullen tegenkomen. En we bespreken hoe we daar samen kunnen bijdragen aan goede oplossingen.

• 19.15 – 19.30 uur  Ontvangst met koffie en thee
  • 19.30 – 20.00 uur  Kennismaking, quiz en toelichting: Energie in Brabant
  • 20.00 – 21.20 uur  Samen aan de slag in drie stappen:
  • Ronde 1: Kansen: welke kansen zie je? Waar liggen kansen voor duurzame energieopwekking?
  • Korte pauze
  • Ronde 2: Zorgen: welke zorgen heb je?
  • Ronde 3: Van dilemma’s naar oplossingen: hoe kunnen we kansen verzilveren door aan de zorgen tegemoet te komen? Welke kansen en zorgen zijn te verzoenen en welke niet?
  • 21.20 uur  Afronding
  • 21.30 uur  Afsluiting met een drankje

Data en aanmelding

Je bent welkom op één van de volgende avonden:

• Dinsdag 12 maart in het Natuurmuseum in Tilburg, meld je hier aan
  • Dinsdag 19 maart in het NatLab in Eindhoven, meld je hier aan
  • Woensdag 20 maart in Perron 3 in Rosmalen, meld je hier aan
  • Woensdag 27 maart in Fidei et Arti in Oudenbosch, meld je hier aan

Alle locaties zijn op loopafstand van een NS-station. De bijeenkomsten zijn van 19.30 u tot 21.30 u. Inloop vanaf 19.15 u.

Meedoen is kosteloos, maar aanmelden is nodig, want er is per avond plaats voor maximaal 30 personen.

Irene Koch, 013-5356225 of irene.koch@brabantsemilieufederatie.nl.