Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Landelijke opschoondag

Landelijke opschoondag

Datum: 23-03-2019

Op zaterdag 23 maart is het weer Landelijke Opschoondag, het moment om samen met de buurt voor meer bewustzijn rondom zwerfafval te zorgen!

Afval dat op straat belandt, wandelt niet zelf naar de afvalbak. De afbraaktijd van zwerfafval is voor ieder materiaal – en voor iedere situatie en omstandigheid – verschillend, maar een groot deel van het zwerfafval wordt slechts langzaam of zelfs helemaal niet in de natuur afgebroken. Zo duurt het minimaal 2 jaar voordat een sigarettenpeuk is afgebroken, minimaal 20 jaar voordat kauwgum is afgebroken, minimaal 50 jaar voor een blikje is afgebroken en blijft plastic zelfs oneindig in kleine stukjes in de natuur achter.

De Landelijke Opschoondag is een uitstekende gelegenheid om hier wat aan te doen!

Meedoen met opschonen is vaak heel leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Wil je je eigen activiteit organiseren? Dat kan eenvoudig door deze via de website van Supporter van Schoon aan te melden. Liever meedoen met een al georganiseerde actie? Kijk hier voor acties in jouw buurt.
Ook na 23 maart kun je je steentje bijdragen door via de website van Nederland Schoon Supporter van Schoon te worden. Dat kan zowel individueel als met je buurt, sportclub, vereniging, bedrijf, school of gemeente.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF