Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Nationale duurzame huizen route

Nationale duurzame huizen route

Datum: 10-11-2018

Hoe maak ik mijn huis energiezuinig en tóch comfortabel? Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route laten honderden huiseigenaren in heel Nederland zien hoe zij dit aanpakken. Van spouwmuurisolatie en zonnepanelen tot een volledig energieneutraal huis. Ervaringen van huiseigenaren helpen anderen met de stap naar energiezuinig wonen of met het nemen van nóg meer maatregelen voor een duurzamer leven.

De Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd en ondersteund door een groot aantal gemeenten, provincies en andere partners in Nederland. Het evenement is een unieke mogelijkheid om kennis te verzamelen en vragen te stellen over hoe je jouw huis het beste energiezuinig kunt maken. De deelnemende huiseigenaren zijn trots op hun huis en de verbeteringen en oplossingen die zij bedacht hebben. Zij delen slimme en nuttige tips die zij hebben opgedaan inclusief verbeterpunten. Uit de reacties van bezoekers blijkt dat het bezoeken van de verschillende huizen als inspirerend en motiverend werd ervaren.

Het doel van de Nationale Duurzame Huizen Route is om de verschillende bestaande initiatieven op het gebied van duurzaamheid en wonen samen te binden. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonnepanelen, balansventilatie of een volledig energieneutraal huis, alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol. Een goed verhaal en het ervaren van een duurzame oplossing kan anderen op weg helpen in hun zoektocht naar energiezuinig en comfortabel wonen.

Je kunt bij één of meerdere huizen inschrijven voor een bezoek. Het inschrijven is verplicht! Op 10 november openen deze woningen hun deuren. Schrijf je in en laat je inspireren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF