Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Nationale Tuinweek 2019

Nationale Tuinweek 2019

Datum: 16-06-2019

De Nationale Tuinweek, een initiatief van vereniging Groei & Bloei, wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 16 juni, met als centraal thema ‘De Levende Tuin’.

Hiermee wil de vereniging mensen stimuleren om de eigen tuin te vergroenen: minder stenen, meer planten. Stichting Steenbreek, Vogelbescherming Nederland, IVN Natuureducatie en KNNV, vereniging voor veldbiologie zetten zich samen met Groei & Bloei tijdens de Nationale Tuinweek in voor een groener Nederland. Alle levende tuinen samen maken steden en dorpen veel aantrekkelijker voor mens en dier. Om deze boodschap zo breed mogelijk uit te dragen, bundelen groene organisaties hun krachten.

Activiteiten tijdens de Nationale Tuinweek in Brabant
Tijdens de Nationale Tuinweek zijn in Brabant de volgende activiteiten:
9 juni: op bezoek bij natuurtuin Oranjepolder in Oosterhout (NB);
9 juni: open tuinen Asten-Someren;
15 en 16 juni: op bezoek bij de vlindertuin in Veldhoven;
16 juni: op bezoek bij natuurtuin Oranjepolder in Oosterhout (NB);
16 juni: op bezoek bij open tuinen in Geffen, Nuland en Vinkel.

De natuurtuin Oranjepolder ligt in de Ecologische Hoofdstructuur, met nog enige hectaren aangrenzende gronden die in aanmerking komen voor natuurontwikkeling. De tuin heeft een oppervlakte van 1 hectare en herbergt ook een vleermuizenkelder annex insectenmuur.
In de vlindertuin van zo’n 800 m² staan ongeveer 150 plantensoorten die speciaal zijn gekozen om hun aantrekkingskracht op vlinders en andere insecten. De nectar- en waardplanten zijn merendeels inheems. Wil je zelf een vlindervriendelijke tuin aanleggen? Er zijn experts aanwezig die je uitleg kunnen geven over hoe je dat kan doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF