Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Nationale vogelweek

Nationale vogelweek

Datum: 21-05-2018

De Nationale Vogelweek 2018 vindt plaats tussen 12 en 21 mei. De Nationale Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland, in samenwerking met vele lokale vogelwerkgroepen, vrijwilligers en collega-natuurbeschermers.

Het doel van de Nationale Vogelweek is vooral om beginnende natuur- en vogelliefhebbers leuke activiteiten te bieden maar iedereen is welkom. Iedereen kan tijdens de Vogelweek de meest verbazingwekkende vogels in het wild ontdekken. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis.

De excursieleider heeft van tevoren een route of een gebied uitgezocht waar hij of zij verwacht dat er leuke vogels te zien of te horen zijn. Omdat de meeste vogels in het voorjaar een territorium hebben, weet de excursieleider wat hij of zij kan verwachten.
In mei zijn vogels vooral met hun zang erg actief. De excursieleider is als ervaren vogelaar vooral bezig met luisteren. Aan de hand van de zang en roepjes kan de excursieleider vertellen welke vogels u hoort en kunt zien.

Op de lijstoverzicht en kaart staan waar de verschillende activiteiten plaatsvinden.

U mag zelf ook een leuke vogelexcursie of andere activiteit organiseren: iedereen is welkom om iets te organiseren. Hier leest u hoe het werkt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF