Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Natuurcursus 2018-2019

Natuurcursus 2018-2019

Datum: 04-09-2018

Op dinsdag 4 september start er weer een Natuurcursus. De organisatie is in handen van de IVN- en KNNV-afdeling Tilburg. De natuurcursus is een basiscursus voor iedereen die geboeid is door de natuur en er meer van wil weten. 

Het leuke aan de natuurcursus is de grote verscheidenheid aan onderwerpen dat aan bod komt zoals het ontstaan van het landschap in Brabant, vogels, het bos en bomen, wilde planten, insecten, waterleven, paddenstoelen, enzovoort.

De cursus bestaat uit 10 cursusavonden en 10 excursies, waaronder een busexcursie naar Zeeland. Tijdens de interactieve cursusavonden is er naast theorie veel aandacht voor het zelf waarnemen en ontdekken.

De cursus start in september 2018 en loopt tot juli 2019. Voor een overzicht van de complete agenda en thema’s klik hier. De cursusavonden vinden van 19.30 tot 22.00 uur plaats in het Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg.

De excursies vinden plaats op zaterdag van 09.00-12.00 uur in de omgeving van Tilburg, met uitzondering van de excursies op 12 januari (busexcursie naar Zeeland, 07:00u-19:00u) en 15 juni (feestelijke lunch na afsluiting cursus, eindtijd 15:00u).
Het cursusgeld bedraagt € 160,-. Dit is inclusief de busexcursie naar Zeeland en de afsluiting (lunch).

Opgeven voor de cursus kan reeds, middels het formulier op de website van IVN Tilburg. Uw inschrijving is definitief wanneer u het inschrijfformulier hebt ingevuld en ingediend, het cursusgeld hebt overgemaakt en u binnen de 30 deelnemers valt. U krijgt hiervan uiteraard bericht.

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Marlieke van Woerkom (coördinator van de natuurcursus) via marliekevanwoerkom@home.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF