Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Open dag Rioolwaterzuivering Nieuwveer (Breda)

Open dag Rioolwaterzuivering Nieuwveer (Breda)

Datum: 17-03-2019

Op woensdag 20 maart zijn er waterschapsverkiezingen. Kom in aanloop naar de verkiezingen op zondag 17 maart tussen 11.00 en 15.00 uur naar de open dag van rioolwaterzuivering Nieuwveer in Breda en ontdek de wondere wereld van het afvalwater. Zo kan iedereen zien hoe het waterschap werkt aan schoon water voor mensen, dieren en planten. Die dag zijn ook de lijsttrekkers aanwezig van de partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen.

Vanaf 11 uur start er elk half uur een rondleiding. Tijdens de rondleiding zie je hoe afvalwater gezuiverd wordt en welke innovatieve technieken het waterschap tegenwoordig in het zuiveringsproces toepast. De rioolwaterzuiveringsinstallatie in Breda wekt eigen energie op waarmee ook nog eens 450 woningen in Breda worden verwarmd en draagt met verschillende innovaties bij aan een circulaire economie (kringloop). Zo maakt het waterschap biologisch afbreekbaar plastic van slib dat achterblijft na het zuiveren van het water. Het waterschap haalt dus veel meer uit poep en plas dan je denkt.

De muskusrattenvangers van het waterschap laten zien waarom het belangrijk is om aandacht te hebben voor muskusratten en bevers. Als we deze dieren hun gang laten gaan, kunnen oevers en dijken breken en voor flinke wateroverlast zorgen.

Datum: 17-03-2019
Tijden: 11.00u – 15.00u
Locatie: Rioolwaterzuivering Nieuwveer
Biezenstraat 7
4823 ZJ Breda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF