Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Opleiding Moestuincoach – vol

Opleiding Moestuincoach – vol

Datum: 21-02-2019

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding ‘Moestuincoach’ van Jong Leren Eten, Velt en IVN, die start in februari 2019 in de regio Tilburg. De komende jaren wordt de vraag van scholen en kinderopvang om met hun leerlingen te moestuinieren steeds groter.

Waarom moestuinieren door kinderen?
Het is wetenschappelijk aangetoond: moestuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel. Een geweldige belevenis voor de hele klas om het hele proces van zaaien tot oogsten tot een smakelijk einde te brengen! Kinderen die ontdekken hoe voedsel groeit en bloeit, zullen gezonde en duurzame keuzes maken.

Een moestuincoach helpt echt
Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Alleen heeft niet iedere leerkracht groene vingers! Een moestuin is voor scholen vaak moeilijk en roept veel vragen op. Daarom wordt er gezocht naar mensen die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan door als moestuincoach aan de slag te gaan. Als moestuincoach biedt jij het antwoord op de vele vragen. Je zorgt voor begeleiding op maat van elke school en gaat aan de slag met zowel leerkrachten als kinderen.

De opleiding
De opleiding bestaat uit een trainingsprogramma van drie dagen door professionele lesgevers van Velt en IVN. De lessen vinden plaats op 3 donderdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Lesdag 1: 21 februari 2019, Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434 in Tilburg.
Lesdag 2: 21 maart 2019, Bioboerderij ’t Schop, Esbeekseweg 2 in Hilvarenbeek.
Lesdag 3: 11 april 2019, Bioboerderij ’t Schop, Esbeekseweg 2 in Hilvarenbeek.

De opleiding kost € 100,- per deelnemer. Wil je graag deelnemen, meld je dan vóór 20 januari 2019 aan via de site van Jong Leren Eten.

Na de opleiding
Na de opleiding ga je aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang. Dankzij verschillende subsidiemogelijkheden die scholen ter beschikking hebben kunnen de moestuincoaches via de school een vergoeding ontvangen. Na de opleiding wordt een jaarlijkse netwerkdag voor moestuincoaches georganiseerd.

 

Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. Zij willen kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel met als doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.
Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) is de vereniging voor al wie milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken. Al meer dan 40 jaar promoten ze gezond leven op het ritme van de seizoenen met respect voor de natuur.
IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen ze met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF