Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Plantencursus (Oisterwijk) – vol

Plantencursus (Oisterwijk) – vol

Datum: 17-04-2019

Bent u geïnteresseerd in wilde planten en wilt u deze eenvoudiger op naam brengen, dan is de plantencursus, georganiseerd door IVN Oisterwijk, misschien iets voor u. Iedereen die geïnteresseerd is in wilde planten is welkom. Voorkennis is niet vereist.

Veel natuurliefhebbers houden van de bloemen die overal om ons heen opduiken. Enkele plantensoorten daarvan kunnen van een naam worden voorzien, maar vaak vinden mensen het moeilijk om verdere studie van de planten alleen op te pakken. Het werken met flora is vaak moeilijk. Er zijn ook plantengroepen, zoals grassen en composieten, waarvan de soorten op het eerste gezicht heel veel op elkaar lijken.

Op 17 april start IVN Oisterwijk met een nieuwe plantencursus. Door hier aan deel te nemen krijgt u meer kennis over wilde planten. Tijdens de theorieavonden en excursies wordt vooral praktische informatie gegeven hoe men de diverse plantenfamilies en -soorten kan onderscheiden. Deze kennis kan meteen toegepast worden.

De cursus bestaat uit 5 theorielessen en 5 excursies. Voor het complete programma zie hier.
Lesavonden: Woensdag 19.30 – 22.00 uur
Excursies: Zaterdagochtend, 10.00 tot 12.00/12.30 uur

Docent(en): Rob Vereijken
Locatie: Wijkcentrum “de Pannenschuur”, Lavendel 9, 5061 WB Oisterwijk

Kosten (incl. materialen): Leden IVN of LNMH Haaren € 75,- Niet leden zijn ook welkom en betalen € 85,- Indien u nu lid wordt van IVN Oisterwijk dan kunt u direct tegen ledenprijs deelnemen.
Aanmelden kan tot 30 maart 2019 door het invullen van het aanmeldformulier. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van deze cursus: Elly Aarts, e-mail: plantencursus@ivnoisterwijk.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF