Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Vogelcursus voor beginners (Veghel)

Vogelcursus voor beginners (Veghel)

Datum: 14-02-2019

Deze korte cursus, georganiseerd door natuurvereniging IVN Veghel, gaat over gewone soorten bij ons in de buurt. Vooral bedoeld voor natuurliefhebbers die nog niet zo bekend zijn met vogels.

In drie avonden wordt aan de hand van afbeeldingen en wetenswaardigheden langs soorten gelopen die in de winter en prille voorjaar te zien en te horen zijn. Elke avond wordt ook een algemeen aspect uit de vogelwereld behandeld, zoals voedsel, veren, vogeltrek, broeden. De cursus omvat ook een drietal excursies in de omgeving van Veghel.

Wat zeker behandeld gaat worden zijn de tuinvogels, kraaiachtigen, watervogels en eenden, roofvogels (beperkt). Maar ook is er aandacht voor vragen zoals: hoe vliegt een vogel? waarom trekken sommige vogels naar het zuiden en anderen niet? hoe zingt een vogel?

De avonden beginnen om 20.00 uur en eindigen ongeveer 22.00 uur en zijn op de donderdagen 14 en 28 februari en 28 maart 2019 in het IVN-lokaal van de Basisschool De Bunders, De Langedonk 1. De excursies zullen worden gehouden op zaterdagen 16 februari en 16 en 30 maart. Vertrekplaatsen worden later bekendgemaakt.

Kosten €35,- en voor leden IVN Veghel €25,-.

Aanmelden info@ivn-veghel.nl. Voor meer informatie over deze cursus kunt u bij de cursusleider Martien Helmig terecht via tel. 0413-785207 of e-mail martien.helmig@kpnmail.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF