Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Voorjaarscursus Blik op natuur (Bavel)

Voorjaarscursus Blik op natuur (Bavel)

Datum: 19-03-2019

Op 19 maart start een natuurcursus van IVN Mark en Donge. Het doel van de cursus is met andere ogen te leren kijken en genieten van alles wat in onze nabije omgeving te ontdekken valt. En dat is meer dan menigeen denkt!

Voor deze cursus is geen speciale voorkennis nodig. Wanneer u wel over enige biologische ‘bagage’ beschikt is deze cursus een leuke aanvulling, omdat het geheel sterk gericht is op zelf (leren) waarnemen en zelf doen, ook in het veld.

Naast dit ‘kijken’ is er basiskennis over allerlei natuur- en milieuzaken op te steken. De onderwerpen zijn voorjaarsverschijnselen, insecten, bloeiende planten, water, vogels, grassen en bomen en al wat er verder in het voorjaar te beleven valt.

Tijdens de cursusavonden is er naast theorie veel aandacht voor het zelf waarnemen en onderzoeken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van loep, microscoop en/of binoculair. Deze hulpmiddelen zijn tijdens de lessen aanwezig.

De cursus bestaat uit 7 lesavonden en 4 excursies, waaronder 1 vroege vogelwandeling en 1 avondexcursie. Voor het hele programma klik hier.

Datum/tijd: startdatum 19 maart 2019, aanvang 20:00u tot 22:00u.
Locatie: Gemeenschapshuis ’t Klooster,Jack van Gilsplein 1, Bavel.
Kosten: € 60,- voor leden IVN, niet-leden zijn ook welkom en betalen € 65,-.
Inschrijven: via mail: inschrijven-voorjaarscursus@ivn-markendonge.nl, via dit formulier of bel Gerard Sand, tel.nr. 06-37613560.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF