Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Warmetruiendag 2019

Warmetruiendag 2019

Datum: 15-02-2019

Op vrijdag 15 februari 2019 viert Nederland weer de Warmetruiendag. In heel Nederland trekken naar verwachting 200.000 mensen warme truien en vesten aan en draaien de kachel een paar graden lager: thuis, op school en op het werk. De warme trui is het optimistische symbool voor alles wat mensen zélf kunnen doen om verdere klimaatverandering tegen te gaan. Warmetruiendag is de meest succesvolle energiebesparingsactie van het land – en een erg makkelijke, die iedereen zó uit de kast trekt.

Voor elke graad dat de verwarming omlaag gaat, bespaar je 6 procent energie en 6 procent CO2 uitstoot. Als heel Nederland alleen op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO2.  En als we dit allemaal samen doen kunnen we op éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. En vieren we elke dag Warmetruiendag, dan besparen we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam!

Dit is inmiddels de 13e keer dat Klimaatverbond Nederland deze dag organiseert. Inmiddels deden ruim 2 miljoen mensen mee: bekende eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld Prinses Laurentien, de NS, meteorologe en presentatrice Helga van leur, Donald Duck, de provincie Groningen, Waterschap Rivierenland, de Erasmus Universiteit, gemeente Haarlem, (basis)scholen in het hele land en vele, vele anderen. Doe je ook mee?

Bij de meeste deelnemers blijft het bovendien meestal niet bij éen dag: universiteiten, bedrijven, scholen en gemeenten hebben naar aanleiding van Warmetruiendag de verwarming structureel lager gezet. En éen op de vijf deelnemers gaat na deelname bewuster om met energie.

Warmetruiendag is hét moment in het jaar om stil te staan bij ons energiegedrag en onze energiebesparingssuccessen, slimme innovaties en alledaagse duurzame oplossingen met elkaar te delen. Want samen energie besparen, geeft energie!

Kortom: meld je aan, zet die verwarming lager, trek een extra warme trui aan en deel je successen op de kaart, zet je actie of lievelings warme truiverhaal op social media, en doe mee!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF