Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
World Food Day

World Food Day

Datum: 13-10-2018

Op 13 oktober is het tijd voor World Food Day in Den Bosch! Tijdens dit jaarlijkse festival met workshops, talkshows, films, een streekmarkt en excursies wordt getoond wie ons dagelijks voedsel produceert en waar het vandaan komt. Op deze manier probeert World Food Day op een vrolijke manier aandacht te vragen voor serieuze vraagstukken met betrekking tot honger en voedselzekerheid.

Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de kansen die data en technologie bieden om eerlijke handel, duurzaamheid en gezondheid voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken. Het evenement vindt plaats op het terrein van de Tramkade, vlakbij het station van Den Bosch. De entree is gratis.

Er staan weer veel mooie onderdelen op het programma, waaronder:

  • Een talkshow met de directeur van het Google Food Programma, Michiel Bakker. Deze Nederlander is samen met zijn team verantwoordelijk voor de inkoop en het serveren van 175.000 maaltijden van Mumbai tot Mississippi. Aan de hand van een zevental korte filmpjes en foto’s kom je alles te weten over het Google Food Programma en hoe Michiel zijn keuzes maakt voor een duurzaam en gezond aanbod.
  • Ga op expeditie door Den Bosch onder leiding van Wilbert van de Kamp en ontdek hoe de stad jou verleidt tot de consumptie van lekker eten. Wat biedt de stad aan, en op welke plekken? Een vegan saladebar of toch de chinees? Iedereen heeft zo zijn favoriete eettent. Maar wat biedt een stad als Den Bosch in zijn geheel? Verleidt het haar bewoners om gezond te eten of juist te snacken? En wat kan jouw gemeente doen om je gezonder te maken? Tijdens deze trip leer je met andere ogen kijken naar het voedselaanbod van Den Bosch!
  • Een workshop waarin je samen met de koks van De Lekkere Man aan de slag kunt gaan met bokkenvlees! Voor al die lekkere geitenkaasjes van het vrouwtje, is er ook een mannetjesbok die het daglicht ziet. En waarom zouden we deze niet heerlijk opeten? Leer hoe je het hele dier kunt verwerken tot worst en burgers.
  • Of geef het Brabantse worstenbroodje een persoonlijke make-over!

Het volledige programma vind je op www.worldfoodday.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF