30 x lokaal en biologisch kopen bij de boer in Brabant

Blog | Thema: Persoonlijke tips

november 25, 2020

GoodFoodClub | 30 x lokaal en biologisch kopen bij de boer in Brabant

Steeds meer Brabanders kiezen ervoor om biologisch en lokaal te eten. Lokale groenten en fruit van de boer zijn super vers en komen direct van het land. Wil jij ook lokaal en biologisch eten? Bij deze 30 Brabantse boeren koop je lokaal en biologisch.

Door lokaal te kopen steun je de boeren, deze krijgt een eerlijke prijs, en je weet precies waar jouw eten vandaan komt. Op de GoodFoodClub vind je de gehele lijst van duurzame aanbieders in heel Nederland. Zo is er vast en zeker wel iets bij jou in de buurt te vinden.

1. Op de biologische boerenmarkt in Den Bosch

Op de Markt, in hartje Den Bosch is elke vrijdag de biologische boerenmarkt van 09:00 tot 13:00 uur. Je vindt er kwaliteitsproducten, vers van de boerderij. Er staan lokale producenten van groente en fruit, brood en banket, kaas en andere zuivelproducten, en nog veel meer. Op de markt kom je direct in contact met de boer wat het extra leuk maakt, omdat je zo een praatje kunt maken over waar jouw groenten en fruit nou eigenlijk vandaan komen.

Kijk voor meer informatie de pagina van de Biologische boerenmarkt Den Bosch op de GoodFoodClub.

2. Sophia’s Tuin

Seterseweg 7, 4903 RV Oosterhout/Dorst

Een tuin is geen tuin als je niet geeft om de aarde. In Sophia’s Tuin wordt er gewerkt volgens de principes van de biologische landbouw. De gezonde bodem staat centraal, zodat er voeding groeit in plaats van eten. Sophia’s Tuin is een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf dat gerund wordt door Vincent en Ingrid de Wolff. De tuinderij is een plek waar verse groenten en fruit worden geproduceerd en verkocht, dicht bij de mensen in de buurt.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van Sophia’s Tuin of bekijk de pagina op de GoodFoodClub.

3. Tuinderij De Wenteling

Sint Janskruid 20, 5071 GL Udenhout

Aan de Zwaluwsestraat, precies tussen Udenhout en Tilburg, ligt biologische tuinderij de Wenteling. De tuinderij kan je omschrijven als een kleine leefgemeenschap van allerlei planten en dieren. Op grond die al 30 jaar biologisch wordt bewerkt, groeien smaakvolle biologische groenten. Deze worden met plezier en aandacht geteeld en dat proef je! Op woensdagmiddag kun je de net geoogste groenten kopen in de winkel. Super vers dus! Daarnaast ben je vrij of je wekelijks wilt bestellen.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van Tuinderij De Wenteling of bekijk de pagina op de GoodFoodClub.

4. Tuinderij de Es

Eind 19c, 5076 Haarlen

Op Tuinderij de Es worden, naast het telen van heerlijke groenten, ook mensen met een zorgvraag begeleid. Daarnaast ben je welkom voor aanschuifmaaltijden en een keer per jaar kan je er naar het geweldig en lekkere Food Festival. Tuinderij de Es is gecertificeerd door SKAL en telen al sinds 1981 biologisch. Investeren in een gezonde en vitale bodem is de basis voor lekkere groente en fruit. De producten, altijd met zorg bereid, kun je kopen in hun winkel of op de boerenmarkt in Den Bosch.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van Tuinderij de Es of bekijk de pagina op de GoodFoodClub.

5. Sprankenhof

Schoorstraat 26a, 5071 RA Udenhout

‘Weet wat je eet’ beleef je op boshoeve Sprankenhof: zowel in tuin, kookstudio en winkel. Mark Vonk en Josèt Vermeer zijn de mensen achter de boshoeve. Ze leggen zich toe op de teelt van fruit en groenten en het houden van kippen op een manier die ecologisch duurzaam is. De tuin is sinds 2007 gecertificeerd 100% biologisch. Naast biologische groente en fruit verkoopt Sprankenhof ook biologische kaas, zuivel en vlees en ook biologische kruidenierswaren, RAW-food, gluten-, en suikervrije producten.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van Sprankenhof of bekijk de pagina op de GoodFoodClub.

6. Permacultuur Tuinderij de Voedselketen

Pallanda 1, 5688 NH Oirschot

De voedselketen is een kleinschalige tuinderij waar landbouw en natuur hand in hand gaan, gerund door Alex Schreiner en Linder van den Heerik. Samenwerken met in plaats van tegen de natuur – met lekkere en eerlijke groenten als resultaat. Je kunt je aanmelden voor een wekelijks groentepakket. Op te halen bij de tuinderij. Meld je aan voor de nieuwsbrief voor inspiratie wat je met de groentes in jouw pakket kunt gaan maken.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van De Voedselketen of bekijk de pagina op de GoodFoodClub.

7. Saanenhof

Somerenseweg 39a, 5591 JV Heeze

De Heezer Geitenkaas is een echt streekproduct uit Heeze, bekend om de unieke smaak. Het ras van de geiten is Saanen, vandaar dat de boerderij ‘Saanenhof’ heet. De geitenkaas wordt volgens de biologisch-dynamische werkwijze gemaakt door de Familie Wanders. Via doorkijk-ramen kunnen klanten zien hoe de kaas gemaakt wordt. De kaas is te koop in boerderijwinkel en op de boerenmarkt in Eindhoven.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van Saanenhof of bekijk de pagina op de GoodFoodClub.

8. De Heulhoeve

Heul 63, 4741 RB Hoeven

Het biologisch tuinbouwbedrijf De Heulhoeve teelt biologische groenten met de visie om goed te zijn voor de aarde en voor jezelf. Daarnaast is ook duurzaamheid een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering. Bij De Heulhoeve kun je in de winkel of via de website terecht voor de eigen geteelde groenten en een breed assortiment aan biologische vers- en droogwaren.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van De Heulhoeve of bekijk de pagina op de GoodFoodClub.

9. ’t Schop

Esbeekseweg 2, 5081 ED Hilvarenbeek

Bioboederij ’t Schop is een begrip in en rondom Hilvarenbeek. Bijna een eeuw geleden bouwde overgrootvader Van den Broek de boerderij aan de Esbeekseweg. Cécile en Jan van den Broek namen het bedrijf over in de jaren ’80 en is ondertussen uitgegroeid tot een modern gemengd bedrijf met zo’n 80 runderen, een hoogstam boomgaard en een grote moestuin. ’t Schop verkoopt biologische producten in de eigen biostreekwinkel.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden op de website van ’t Schop of bekijk de pagina op de GoodFoodClub.

Alle 30 Brabantse aanbieders

Op de GoodFoodClub vind je de gehele lijst met alle 30 Brabantse boeren waar je lokaal en duurzaam kan kopen. Plus alle duurzame adresjes bij jou in de buurt, van restaurant tot theecafé.

ZOEK AANBIEDERS BIJ JOU IN DE BUURT

Foutje gezien? Mail naar communicatie@brabantsemilieufederatie.nl

DOE MET ONS MEE
Samen werken we aan een mooi en duurzaam Brabant!