Milieucafé Tilburg (Tilburg)

Milieucafé Tilburg (Tilburg)

30 januari 2020 - 30 januari 2020
20:30 - 22:30

  • Organisatie: Milieucafé Tilburg

Talkshow over leefbaarheid en duurzaamheid

Vijf keer per jaar presenteert Milieucafé Tilburg een sprankelend, spraakmakend programma over natuur en milieu. Bovenop de actualiteit en niet bang om controversiële onderwerpen aan te snijden, weet het Milieucafé Tilburg te informeren, te confronteren en bovenal te inspireren.

Hoog bezoek
In het eerste Milieucafé van 2020 is Kamerlid Jessica van Eijs te gast. Ze zit sinds 2017 in de Tweede Kamer voor D66 en kwam als fractievoorzitter in de Eindhovense gemeenteraad op de landelijke lijst. Haar portefeuille is onder meer wonen, milieu, ruimtelijke ordening en innovatie en ze zal vooral geïnterviewd worden over circulair bouwen. Juist op dit gebied heeft Tilburg ook ambities geformuleerd.

Ander hoog bezoek is Vicky Vanmarcke, schepen Mobiliteit van de Vlaamse stad Mechelen. Ze was 31 toen ze vorig jaar schepen (wethouder) werd en de belangrijke verkeersportefeuille ging bestieren. Vrijwel direct stelde de gemeente een fietszone in die de volledige binnenstad beslaat. 179 straten in het centrum zijn nu dus fietsstraten waarin gemotoriseerd verkeer achter fietsers blijft.

En sinds juni 2019 heeft de provincie Rik Grashoff (GroenLinks) als gedeputeerde voor natuur en milieu. De provincie gaat 13.000 ha nieuw bos aanleggen tot 2030 en voor de komende vier jaar betekent dat 2.500 ha. Grashoff maakte indruk bij de Warandelezing en mag zich nu al tot de tien beste Nederlandse bestuurders rekenen. Hij komt kennismaken en vertelt over zijn natuurbeleid.

PET-flessen
Rolph Adriaansen zal de geschiedenisboeken ingaan als uitvinder van de ReCycle. Hij vermaalt met een fiets lege PET-flessen en laat het verkregen granulaat verwerken tot andere producten. Als mensen een leeg PET-flesje meenemen kan het live op het podium worden vermalen.
Piet van Oirschot van het BAT zal daarbij toelichting geven op hoe PMD-afval moet worden gescheiden en hoe Tilburg het doet.

Verder worden in een eerder café door het publiek aangemelde fietsknelpunten kort nagelopen met beleidsmedewerker Guido Dolné van de gemeente.

Muziek
De muziek is afkomstig van Little Symphonies (een Zeeuws / Brabantse indie band). Normaal een kwartet maar in Paradox spelen de twee kernleden van de band. 

Paradox, 20:30 uur; zaal open 19:30 uur
Toegang: 3 euro inclusief een koffie of thee

Er wordt nog druk gesleuteld aan het programma en onderwerpen zijn dan ook onder voorbehoud.

Terug naar agenda

Milieucafé Tilburg (Tilburg)

paradox Tilburg, Telegraafstraat, Tilburg, Netherlands