Verdiepende training Energieboswachter (Tilburg en online)

18 september 2024 - 20 november 2024

• Organisatie: Brabantse Milieufederatie
  • Kosten: 49 euro

Vind je de energietransitie en bescherming van de natuur belangrijk? Wil je meer leren over de combinatie van zon- en windparken en natuur en biodiversiteit? Meld je dan nu aan voor onze training Energieboswachter!

In 3 maanden tijd word je opgeleid tot burgerexpert voor natuurinclusieve zon- en windparken. Onder leiding van deskundigen van de Brabantse Milieufederatie en gastsprekers krijg je de tools en informatie die nodig zijn om zon- en windprojecten te beoordelen op de effecten voor natuur en biodiversiteit.

Zo draag je zelf bij aan een natuurinclusieve energietransitie: zodat energieprojecten de lokale biodiversiteit en natuur versterken!

De training bestaat uit 7 woensdagavonden. Er zijn 4 fysieke bijeenkomsten en 3 online kennissessies. Daarnaast werk je samen met andere deelnemers aan een praktijkopdracht. Voor het hele programma kijk hier.

Deze training is onmisbaar voor energiecoöperaties en iedereen die actief is in een lokale natuur- en milieuorganisatie, maar ook voor geïnteresseerde burgers. Voorkennis over de energietransitie of ecologie is niet vereist, wel een leergierige en open houding.

AANMELDEN

Verdiepende training Energieboswachter (Tilburg en online)

Stichting Stadstuin Theresia, Theresiastraat, Tilburg, Netherlands