Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Buurkracht

Buurkracht

Wil jij graag een concrete besparingsactie in jouw buurt opzetten? Wellicht loop je tegen vragen aan als: ‘Waar moet ik beginnen en hoe krijg ik bewoners actief?’ en ‘Hoe krijg ik een werkgroep bij elkaar en op welke manier kom ik aan de juiste communicatiemiddelen?’ Voor werkgroepen of verenigingen die op dorps- of wijkniveau energie willen besparen is er Buurkracht.

Samen met Buurkracht ga je meteen concreet aan de slag met het organiseren van een bijeenkomst in de buurt. Je wordt geholpen met wervingsmateriaal, een buurt- en woonscan en een inventarisatie van de beste energiebesparende maatregelen in de wijk. Bewoners krijgen gratis een ‘slimme meter’ en toegang tot een eigen Buurtpagina waarop het eigen energieverbruik, maar ook het gemiddelde verbruik van de buurt te zien is.

Samen stel je een plan van aanpak op en met de ervaring van Buurkracht en jouw lokale netwerk kan je snel aan de slag met het nemen van maatregelen. Want slim besparen, doe je samen in de buurt! En door klein te beginnen, kan je iets groots realiseren. Al meer dan 250 buurten en dorpen in Nederland zijn aan de slag met Buurkracht. Kijk op www.buurkracht.nl om te zien welke buurten dat zijn.

Servicepunten Energie Lokaal
De Servicepunten Energie Lokaal van de Natuur en Milieufederaties werken graag samen met Buurkracht om concreet aan de slag te gaan in de buurt, wijk of stad. Om energie te besparen en om stappen richting een duurzamere samenleving te zetten. Je kan bij de servicepunten terecht voor informatie, kennis, ervaring en het juiste netwerk ter ondersteuning van jouw initiatief. In Brabant kan je daarvoor contact opnemen met Arianne Vijge.

Deze informatie en meer kun je terugvinden in de informatie-flyer.

Sandor Löwik
Energie en circulaire economie
Telefoonnummer: 013 535 6225
sandor.lowik@brabantsemilieufederatie.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF