Lokaal

Samen voor een mooi en duurzaam Brabant

Groene vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor dat ene ideaal: een mooi en duurzaam Brabant. Dat gaat over biodiversiteit, de strijd tegen klimaatopwarming, maar dat gaat ook over onze gezondheid en aandacht hebben voor elkaar.

In Brabant zijn naar schatting ruim 10.000 mensen wekelijks of maandelijks actief als groene vrijwilliger. Met enthousiasme steken ze de handen uit de mouwen om mee te werken aan de monitoring, het beheer, behoud en de beleving van natuur en landschap. Maar denk ook aan de oprichting van energiecoöperaties en het opzetten van initiatieven om gebruikte spullen een tweede leven te geven.

WORD LOKAAL ACTIEF

Al 50 jaar samen sterk

Wil je ook een schoon milieu, een vitale en rijke natuur, een gevarieerd landschap en een gezonde leefomgeving? Door de positieve krachten in Brabant te bundelen, kunnen we het verschil maken. Doe met ons mee, sluit je aan bij een lokale natuur- en milieuorganisatie.

DOE MEE BIJ JOU IN DE BUURT

Sinds 1972

Als familie van lokale natuur- en milieuorganisaties maken we ons sinds de oprichting in 1972 sterk voor een mooi en duurzaam Brabant.

Een krachtige milieubeweging is belangrijker dan ooit. Daarom blijven we ons ook in dit jubileumjaar verzetten tegen ongewenste ontwikkelingen en laten we zien wat er nodig is voor een mooie en duurzame toekomst. De term ‘natuurinclusieve samenleving’ past daar wat ons betreft goed bij. Dit betekent dat de belangen van natuur en milieu moeten worden geborgd in onze samenleving.

Of in de woorden van onze oud-voorzitter P.C.E. van Wijmen: “Natuur en milieu kunnen niet bogen op een eigen geluid: wij zullen voor hen moeten spreken.”

50 JAAR MILIEUBEWEGING

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!