Peer Busink winnaar VNMH Natuurprijs 2019

Nieuws | Thema: Algemeen

februari 5, 2020

Peer Busink winnaar VNMH Natuurprijs 2019

Tijdens de jaarvergadering van de Vereniging Natuur & Milieu Hilvarenbeek (VNMH) is Peer Busink geëerd met de Natuurprijs 2019. Hij ontving deze prijs uit handen van BMF-directeur Femke Dingemans op 20 januari.

Elk jaar wordt de VNMH de natuurprijs uitgereikt. Voor het jaar 2019 heeft Peer Busink uit Biest-Houtakker dit kunstwerk van een egeltje en mooie oorkonde in ontvangst mogen nemen. Peer Busink is in natuurkringen, binnen en buiten Hilvarenbeek, een bekend persoon. Dit kwam ook naar voren in de motivatie van de jury: Dre Rennen, Mieke Hendrikx en Emmanuel Naaijkens.

Enorme kennis en ervaring

Deskundig, betrokken, beschermer en ambassadeur zijn een paar termen die worden gebruikt om de winnaar te beschrijven. Peer Busink is al jaren zeer actief op het gebied van natuur en milieu. Zo heeft hij onder andere het initiatief genomen voor het inrichten van een natuurwerkgroep, daarnaast heeft hij meegewerkt aan de bouw van de Jac P.Thijsse uitkijktoren. Hij was betrokken bij de Werkgroep Roofvogels Brabant en is actief in de Vogelwerkgroep Midden-Brabant. Ook zet Peer Busink zich regelmatig in voor de bescherming van gier- en oeverzwaluwen en uilen. Zo is hij in 2018 uitgeroepen tot uilenbeschermer van het jaar.

Peer Busink was voorzitter van het Biodiversiteitsteam in de gemeente Hilvarenbeek en hij maakte deel uit van de landinrichtingscommissie. Hij was en is vaak in het veld te vinden, heeft tal van lezingen, cursussen en excursies verzorgd waarin hij zijn enorme kennis en ervaring met anderen heeft gedeeld. Kortom, Peer Busink heeft met volle overtuiging de VNMH-Natuurprijs in ontvangst mogen nemen.

VNMH

De Vereniging Natuur & Milieu Hilvarenbeek e.o. (VNMH) is een van de ruim 100 aangesloten groepen van de Brabantse Milieufederatie. De VNMH heeft als belangrijkste doelstelling het leveren van een bijdrage aan behoud en ontwikkeling van de natuur en een gezond milieu in de gemeente Hilvarenbeek en omgeving.

Tags:

Neem contact op