Vacature Medewerker Energietransitie en Circulaire Economie

Samen met bewoners, overheden en bedrijven werkt de Brabantse Milieufederatie aan een mooi en duurzaam Brabant. Als onafhankelijke belangenbehartiger zijn we actief op het gebied van natuur, landschap, milieu en duurzaamheid. We treden op als initiator en versneller, ondersteunen lokale initiatieven en dragen bij aan beleidsvorming.

De Brabantse Milieufederatie is op zoek naar een

Medewerker Energietransitie en Circulaire Economie (28-32 uur)

Wat ga je doen?

De BMF zet in op versnelling van de energietransitie in Brabant. Je ontwikkelt en versterkt het netwerk met bewonersorganisaties en -initiatieven, bedrijven en overheden. Je bent aanjager en ondersteuner van samenwerking, co-creatie, participatie en projecten op het gebied van energiebesparing en (lokale) opwekking van duurzame energie. Je organiseert de samenwerking met natuurorganisaties en bewonersinitiatieven voor het ontwikkelen van gezamenlijke visies en initiatieven. Je weet daarbij te komen tot een goede synergie tussen energie, natuur, landschap en leefomgeving. Vanuit deze rollen draag je ook bij aan de Brabantse regionale energiestrategieën en provinciale beleidsontwikkeling. Je ontwikkelt activiteiten gericht op beïnvloeding van het publieke debat en gedragskeuzes om de energietransitie in de praktijk te versnellen. Daarnaast initieer je in een beperkt deel van je tijd verkenningen en projecten op het gebied van circulaire economie.

Wat breng je mee?

De kandidaat die wij zoeken:

• heeft een passende combinatie van werkervaring en universitaire opleiding, bijvoorbeeld milieukunde, innovatiewetenschappen/-management, milieutechnologie, energy science, of sustainable business and innovation
  • beschikt over goede basiskennis van het energiedossier, met name duurzame opwekking en besparing in de bestaande bouw
  • heeft een duidelijke affiniteit met duurzaamheid en de positie van een ngo
  • heeft gevoel voor maatschappelijke processen en bestuurlijke verhoudingen
  • is vaardig in projectontwikkeling, -acquisitie en –management
  • heeft ervaring met beleidsvorming en -beïnvloeding
  • kan goed organiseren
  • is ondernemend en resultaatgericht
  • kan goed communiceren en mensen inspireren en verbinden
  • kan zelfstandig werken en is een teamspeler
  • heeft geen bezwaar tegen flexibele werktijden, zoals bijeenkomsten in de avonden
  • levert een inspirerende en creatieve inbreng in het team
  • heeft minimaal drie jaar relevante werkervaring.

Wij bieden je

• een dynamische werkomgeving met betrokken collega’s
  • een aanstelling van 28-32 uur per week voor een periode van 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren
  • een bruto salaris, afhankelijk van werkervaring en opleiding, conform schaal 9-10 (CAO Provincie).
  • een regeling voor vakantiegeld, reiskosten en pensioen.

Meer weten over de Brabantse Milieufederatie? Kijk op www.brabantsemilieufederatie.nl.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Joris Hogenboom, directeur: joris.hogenboom@brabantsemilieufederatie.nl, 0643993582.

Reageren kan tot donderdag 28 februari. Stuur je brief met motivatie en CV naar BMF@brabantsemilieufederatie.nl onder vermelding van vacature energie.