Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Genomineerden Pluk van de Pettefletprijs

Genomineerden Pluk van de Pettefletprijs

Met zijn initiatief Coöperatie Stationspark Deurne heeft Michel Lintermans de Brabantse Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs 2015 gewonnen. Er kan momenteel niet meer gestemd worden.

Wie moet volgens jou de Pluk-prijs winnen?

 • Michel Lintermans – Coöperatie Stationspark Deurne (40%, 460 stemmen)
 • Janneke de Vries – ‘T Schonste Stròtje van Tilburg (34%, 392 stemmen)
 • Huub Thoonen – Vogelwerkgroep Boxmeer (26%, 299 stemmen)

Aantal stemmen: 1.151

Laden ... Laden ...

 

Uit alle inzendingen heeft onze jury drie genomineerden gekozen waarvan er één door zal gaan naar de landelijke finale:

Janneke de Vries – ‘T Schonste Stròtje van Tilburg’

Logo-schonste-strotje

Janneke wil buren met elkaar verbinden door middel van groen en samenwerking. Daarom daagt ze mensen op een vriendelijke manier uit om, samen met hun buren, juist aan de vóórkant van hun woning/straat de straat te verfleuren en te vergroenen d.m.v. Stadstuintjes. Het is goed voor de leefbaarheid van de stad, het geeft een gevoel van trots, schone, gezellige straten blijven langer schoon, het bevordert de biodiversiteit en men inspireert elkaar om de stad schoner en groener te houden. Op www.schonstestrotje.nl, kun je er alles over lezen.

De jury zei over haar initiatief: “Heel relevant en heel sympathiek project. Het brengt mensen bij elkaar en levert op een heel concrete manier een bijdrage aan de rijkdom van de natuur in de directe leefomgeving.”

 

Michel Lintermans – Coöperatie Stationspark Deurne
Deurne
Michel zet zich samen met de buurt in voor vergroening van en verbetering van leefbaarheid rondom station Deurne. Zijn visie is dat een prettige omgeving bijdraagt aan een prettiger verblijf of passage waar je als mens blijer van wordt. Je voelt je veiliger en meer op je gemak en dat leidt tot meer bereidheid om mee te doen en samen te werken. Lees meer over Michels project. 

De jury zei hierover: “Mooie brede opzet met vele betrokkenen en aandacht voor alle denkbare aspecten en middelen. Indrukwekkend is de integrale aanpak, waarbij alle kansen die zich voordoen lijken te zijn onderzocht en benut.”

 

Huub Thoonen – Vogelwerkgroep Boxmeer

Huub houdt zKerkuilich onder meer bezig met het plaatsen van nestkasten. Hij wil de prijs gebruiken voor het marterveilig maken van nestkasten van steenuilen door mensen met een beperking én kerkuilenkasten voorzien van een ontvluchting. Bekijk een filmpje over het plaatsen van een slechtvalkennestkast.

De jury zei het volgende: “Doelgerichte en effectieve natuurbescherming met grote inzet en doorzettingsvermogen; verdiende al veel aandacht en onderscheiding. Mooi is het doorpakken naar realisatie, ook op het landelijke niveau. Een prima bijdrage aan en voorloper van natuur(soort)behoud. Jarenlange kennis van zaken en een grote betrokkenheid samen laten komen in een vernieuwend ontwerp. Ook dit project heeft alles van Pluk van de Petteflet in zich, ervaren, slim, creatief, uitvoerbaar en bewezen effectief.”

 

Naast bovenstaande initiatieven, hebben wij nog veel meer mooie aanmeldingen binnengekregen die het helaas net niet gehaald hebben:

 • Ad van de Ven – Samentuinen Haaren (www.lnmh.nl)
 • Carolus van de Ven – Bescherming van het Waalresebos en werkzaamheden voor Vereniging Natuurbehoud Valkenswaard (www.natuurbehoudvalkenswaard.nl)
 • Christ Grootzwagers – Het inzaaien van en educatie rondom bloemenweiden (http://youtu.be/VvqAgRJQe3M)
 • Gerda Elshove – Een picknicktafel voor mensen in een rolstoel en meer initiatieven die zorgen dat ouderen, mensen met een beperking en kinderen nog meer van de natuur kunnen genieten. Vanuit Natuur en Milieuvereniging Markkant.
 • Jan van Rijckevorsel – Een tuin (5000m2) waarin mensen kunnen genieten van de combinatie van natuur en natuurtheater.
 • Jetta Bergman – Educatieve kindermoestuin
 • Jochem Kromhout – HAP, een fair, lokaal en vegan foodwinkeltje in Den Bosch (http://hapdenbosch.nl)
 • Mariëlle Horsten – De Weckservice: voor de verwerking van lokaal voedsel tot lang(er) houdbare producten ter voorkoming van verspilling van lokaal geteeld voedsel.
 • Martijn Ballemans – De Plukroute: een wandelroute door Tilburg waar je op verschillende plekken noten, fruit, kruiden en bloemen kan oogsten. (https://www.facebook.com/plukroute)
 • Miriam de Leeuw – Verdere ontwikkeling van Buurttuin Breda (http://www.buurttuinbreda.nl)
 • Yvonne Koppers – Ontwikkeling groenstrook langs school in Drunen om contact met de buurt te verbeteren en een natuurlijk schoolplein te creëren.

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF