GEANNULEERD | Excursie: Het verhaal achter biologische melk

GEANNULEERD | Het verhaal achter biologische melk (16 oktober 2021)

Foto: Hillekens Hoeve

Update 14-10-2021: Helaas is niet mogelijk om je aan te melden voor de activiteit, deze is geannuleerd. 

Wanneer is melk biologisch? Wat is het verschil met ‘gewone’ zuivel? En wat is het voordeel van biologisch voor natuur en milieu? Je komt het te weten tijdens ons bedrijfsbezoek aan de Hillekens Hoeve. Meld je nu aan!

AANMELDEN

Je ziet ze wel staan in de supermarkt, de biologische pakken melk. Maar wat is biologisch nu precies? Hoe herken je biologische zuivelproducten als melk, yoghurt en kaas? En wat levert biologisch ons op voor natuur, milieu, dierenwelzijn, landschap en leefomgeving? Iemand die dit bij uitstek kan uitleggen is een biologisch melkveehouder.

Bedrijfsbezoek Hillekens Hoeve

Op zaterdag 16 oktober kan je al jouw vragen stellen aan biologisch melkveehouder Jack Verhulst. Hij werkt op zijn bedrijf de Hillekens Hoeve, met 95 melkkoeien en 40 stuks jongvee, volgens de biologische principes.

Hillekens Hoeve is sinds 2017 gecertificeerd biologisch. Bij alles wat ze doen, heeft Jack Verhulst respect voor de natuur en sluit hij zoveel mogelijk aan bij de natuurlijke processen. Ook is Jack voorzitter van het Netwerk Goed Boeren, een door de BMF opgericht netwerk van natuurinclusieve boeren.

Programma

De excursie bestaat uit een informatieve rondleiding met aansluitend een gezellige borrel om met elkaar na te praten.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 16 oktober 2021
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Locatie: Vlaanderbos 6, 4874 LS Etten-Leur

INSCHRIJVEN

De inschrijfkosten zijn € 5,- inclusief consumpties, er is plaats voor maximaal 25 deelnemers.

Vóór je bezoek: coronatoegangsbewijs*

Voor de excursie is voor iedereen vanaf 13 jaar ook een coronatoegangs- en identiteitsbewijs nodig om toegang te verkrijgen. Alle informatie over welke coronatoegangsbewijzen geldig zijn en hoe je ze regelt, vind je op de CoronaCheck site.

* Onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen. De Brabantse Milieufederatie behoudt het recht om de excursie te verplaatsen naar een later moment.

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!