Terugkijken | Webinar Volksgezondheid en luchtkwaliteit

Project | Thema: Algemeen

Terugkijken | Webinar Volksgezondheid en luchtkwaliteit

Provinciale Staten spreekt binnenkort over het Gezondheidskader en Schone Lucht. Met het webinar ‘Volksgezondheid en luchtkwaliteit’ wilden we Statenleden informeren over de relatie tussen volksgezondheid, luchtkwaliteit en veehouderij en handelingsperspectief bieden hoe de luchtkwaliteit verbeterd kan worden. 

De bijeenkomst werd speciaal georganiseerd voor Statenleden, maar iedereen was van harte welkom om mee te luisteren via de livestream. Naast het webinar heeft de Brabantse Milieufederatie aanbevelingen gemaakt voor de Brabantse Statenleden, om te gebruiken tijdens de vergaderingen op 5 februari over het Gezondheidskader en Schone Lucht.

DOWNLOAD ONZE AANBEVELINGEN

Sprekers

Renske Nijdam
Zij is auteur van het recent verschenen RIVM-rapport ‘GGD-richtlijn medische milieukunde: Veehouderij en gezondheid’ en werkt als adviseur milieu & gezondheid bij GGD Brabant, Gezondheid, Milieu & Veiligheid.

Renske Nijdam geeft een presentatie met de laatste wetenschappelijke inzichten en een toelichting op voorgenoemde GGD-richtlijn medische milieukunde.

Jos van de Sande & Ignas van Bebber
Jos van de Sande is voormalig-hoofd van de infectieziektenbestrijding bij GGD Hart voor Brabant. Ignas van Bebber is oncologisch chirurg.

Zij maken deel uit van het bestuur van het Artsenforum Gezondheid, Natuur en Milieu. Zij gaan nader in op de onderwerpen fijnstof en zoönosen en plaatsen dit in een breder perspectief.

Webinar gemist?

Opnamedatum: 27 januari 2021
Tijd: 20.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Locatie: Livestream via ZOOM

BEKIJK OP YOUTUBE

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!