8 juli 2023 | Waterwandeling Brabantse Wal

Project | Thema: Water & Klimaat

Waterwandeling Brabantse Wal (zaterdag 8 juli)

Foto: Natuurmonumenten

De Brabantse Milieufederatie organiseert samen met o.a. Vogelwerkgroep Bergen op Zoom, IVN Groene Zoom, Stichting De Brabantse Wal en Natuurmonumenten een informatieve waterwandeling door de prachtige en kwetsbare natuur van de Brabantse Wal. Wandel je mee?
DIRECT INSCHRIJVEN | Praktisch

Onder leiding van deskundige gidsen gaan we op avontuur in de Brabantse Wal. Het gebied staat bekend om haar vennen; de grootste van Nederland! We wandelen samen door het prachtige gebied, waar we dieren en planten als de kamsalamander, rugstreeppad, fuut, oeverkruid en zonnedauw tegen kunnen komen.

Prachtige en kwetsbare natuur

Tijdens de wandeling zullen we ook tekenen van verdroging zien. De vennen vallen steeds langer en vaker droog, waardoor de biodiversiteit achteruitgaat. Om meer water vast te houden in het gebied, voert Natuurmonumenten allerlei projecten uit en heeft er nog meer op de planning staan.

Trek je wandelschoenen aan en ga met ons mee! Tijdens de wandeling geniet je van het landschap en krijg je uitleg over de natuur van het gebied en de ontwikkelingen die plaatsvinden om de natuur te versterken en verdroging tegen te gaan.

We sluiten de wandeling af met koffie, thee en een kleine versnapering.

Tags:

Praktische informatie

Datum: zaterdag 8 juli 2023
Tijd: vanaf 10.00 uur tot ongeveer 13.30 uur
Locatie: de exacte locatie van de start volgt

Inschrijven

De wandeling is GRATIS. Na opgave ontvang je een aantal dagen voor de start meer informatie over het programma.
AANMELDEN

Het aantal inschrijvingen is beperkt, meld je daarom op tijd aan. Mocht je toch niet kunnen komen, meld je dan alsjeblieft af. Dan krijgen anderen de kans om deel te nemen.

Meer informatie

Deze wandeling wordt georganiseerd door de Brabantse Milieufederatie in samenwerking met IVN Groene Zoom, Benegora, Namiro, Natuurmonumenten, Stichting De Brabantse Wal en Vogelwerkgroep Bergen op Zoom.

Wil je meer weten?

Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op.

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!