Fotochallenge | #Natuurdichtbij

#Natuurdichtbij fotochallenge: doe mee en win!

Daag jezelf uit en doe mee met de #natuurdichtbij fotochallenge. Maak elke dag een foto van de natuur in de tuin, straat, park of natuurgebied bij jou in de buurt. Geniet van de prachtige natuur en beleef de lente met elkaar. 

Om nog meer mensen te laten genieten van onze natuur organiseert de Brabantse Milieufederatie dit jaar opnieuw de #natuurdichtbij fotochallenge. Iedereen kan meedoen met de #natuurdichbij fotochallenge. Belangrijke voorwaarde: respecteer de toegangsregels van het natuurgebied.

 • Blijf op de paden
 • Honden aan de (lange) lijn
 • Laat geen afval achter
 • Houd voldoende afstand (1,5 meter)

De fotoactie is dit jaar leuker dan ooit!

Win het boek ‘Natuur dichtbij’

Stuur elke week jouw mooiste, gekste, leukste of grappigste Brabantse natuurfoto in en maak kans op prachtige prijzen. Door het delen van jouw foto’s maak je elke week kans op het het boek ‘Natuur dichtbij, Natura 2000 in Noord-Brabant’. 

De winnaar van de week ontvangt het boek ‘Natuur dichtbij, Natura 2000 in Noord-Brabant’ volledig gratis thuisbezorgd. De actie loopt van 21 maart 2021 tot en met 21 mei 2021.

Deel jouw foto’s met #natuurdichtbij

 1. Maak een prachtige Brabantse natuurfoto
 2. Deel elke week een foto op social media met #natuurdichtbij
 3. Wil je winnen, stuur jouw foto naar ons via ons online formulier of communicatie@brabantsemilieufederatie.nl

FOTO’S UPLOADEN

Doe je mee? Beleef de lente met elkaar!

Meer weten?

 • Fototips

  Tips bij het fotograferen

  Scherpte: voor maximale scherpte van voor tot achter zet je het diafragma of F-waarde op 11 of hoger. F22 geeft meeste scherptediepte.

  Kikkerperspectief: hou je camera dicht bij de bodem en richt dan vooruit of licht schuin omhoog geeft een sterk overtuigend beeld vanuit het perspectief van kikker of vis.
  Breng diepte in je foto’s: zet iets sprekends dichtbij op de voorgrond: bijvoorbeeld een tak, peilschaal, hekwerk en plaats de rest op de achtergrond.

  Met dank aan Peter Voorn, ecoloog Natuurmonumenten

 • 9 x Brabantse natuurboeken voor je verlanglijstje

  9 x Brabantse natuurboeken voor je verlanglijstje

  Zoek je nog een cadeau? Voor de liefhebbers van natuurschoon hebben wij een lijst opgesteld van 9 interessante Brabantse natuurboeken. De boeken zijn lokaal en regionaal, maar bovenal met passie gemaakt door een van de lokale milieu- en natuurorganisaties in Brabant.

  BEKIJK NATUURBOEKEN

Neem contact op

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!