15 aug | Op bezoek bij bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeek

Op bezoek bij bioboerderij ’t Schop (15 augustus)

Waarom smaakt biologisch eten zo goed? De Brabantse Milieufederatie nodigt je uit om het zelf te ontdekken bij bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeek. Bij ’t Schop wordt geboerd samen met de natuur, met oog voor mens, dier en milieu. Wil je met eigen ogen zien hoe boer Jan van den Broek dat doet? Laat je inspireren en ga mee op bezoek bij bioboerderij ’t Schop op donderdag 15 augustus!

Aanmelden | Praktische informatie 

Natuurinclusief en biologisch familiebedrijf

Bioboerderij ’t Schop is een natuurinclusieve, biologische boerderij waar geboerd wordt met oog voor gezondheid, ecologie, zorg en eerlijkheid. De boerderij is al meer dan een eeuw oud en al die tijd gerund door de familie Van den Broek.

Vader Jan en zoon Bart werken nu samen aan de doorontwikkeling van de bioboerderij tot een modern familiebedrijf waar de kringlopen gesloten zijn. Dat houdt bijvoorbeeld in dat het voedsel voor de gehouden dieren zelf geproduceerd wordt, de mest van de dieren op het bedrijf zelf gebruikt wordt en de producten lokaal verkocht worden.

Koeien als natuurbeheerders

‘t Schop is een echt natuurinclusief bedrijf: overal op en rond de weilanden zie je bomen en houtwallen. De Black-Angus-runderen van ’t Schop zijn heuse natuurbeheerders omdat ze natuurterreinen in de omgeving begrazen en op die manier zorgen voor meer biodiversiteit.

In de eigen boerderijwinkel verkopen Jan en Bart het vlees en de groenten die op de boerderij geproduceerd worden.

Rekening houden met de natuur

Boer Jan neemt je mee over de boerderij en laat zien hoe boeren samen met de natuur eruit kan zien. Hoe zorgen ze voor een gezonde bodem, gezonde planten en gezonde dieren zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen en antibiotica?

Wil je zelf zien hoe Jan en Bart bij ‘t Schop bij alles wat ze doen rekening houden met de natuur? En ontdekken waarom biologische landbouw zo goed en lekker is? Ga mee naar ’t Schop op 15 augustus!

Praktische informatie

Datum: donderdag 15 augustus 2024

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur (inloop vanaf 9.45 uur)

Locatie: Bioboerderij ’t Schop, Esbeekseweg 2, 5081 ED Hilvarenbeek

Inschrijven kan tot en met 12 augustus. Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden

Meer weten?

JE HOEFT NIETS TE MISSEN

Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!

ABONNEER JE NU