Plant mee met Plan Boom

Bomen planten met Plan Boom

Brabant wil 40 miljoen bomen planten om ontbossing tegen te gaan. Met ‘Plan Boom’ dragen de Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en IVN Brabant hier graag aan bij. Met Plan Boom verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Doe mee!

Doe mee en plant mee! De komende vier jaar planten we met het landelijke project Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland. Iedereen kan zelf bijdragen aan Plan Boom en kan in de eigen woonomgeving daarvan de vruchten plukken. Het is een project voor en door inwoners.

DOE MET ONS MEE

 

Over Plan Boom

Het project Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie op de landelijke site van Plan Boom.

Plantactie in Brabant

In Brabant hebben we in 2020 budget voor de aankoop van bosplantsoen voor concrete plantacties van natuurverenigingen, vrijwilligersgroepen en -organisaties. Dit kan op gemeentegrond zijn, bij particulieren in het buitengebied maar ook bij agrariërs of andere grondeigenaren. Als groep zoeken jullie zelf naar een plantlocatie en planten jullie zelf aan.

Het is de bedoeling dat je nieuwe landschapselementen of nieuwe bosjes plant. Dus geen vervanging na houtkap. Het plantgoed bestellen wij bij Brabantse kwekers. Bekijk de voorwaarden van Plan Boom en doe mee!

Inschrijven

De inschrijving voor plantmateriaal voor jouw plantactie is geopend, de inschrijfperiode sluit op 12 oktober. Je kan aangeven wat en waar je denkt te planten, waarna de drie organisaties de aanvragen beoordelen. Bij akkoord kun je de planten ophalen tijdens een van de georganiseerde ophaaldagen in november.

PLANTLOCATIE AANMELDEN

Meer informatie

Bekijk de website van Plan Boom of neem contact op met Marjolein Jellema, vrijwilligerscoördinator bij Brabants Landschap via mjellema@brabantslandschap.nl.

Onze andere natuur en landschapsprojecten

JE HOEFT NIETS TE MISSEN Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!