19 aug | Verkorte cursus Groenwachter (online)

19 augustus | Verkorte cursus Groenwachter (online)

Foto door: Visit Brabant.

Vind je groen, bos en natuur in jouw omgeving belangrijk? En wil je leren hoe je het beschermt en bijdragen aan een groene leefomgeving? Op maandag 19 augustus spijkeren we je tijdens de verkorte cursus Groenwachter in één (online) middag bij over hoe je opkomt voor bomen en groen in jouw buurt!

Tijdens de middag nemen we je mee in de hoofdlijnen van de Training Groenwachter die we in 2023 hebben gegeven. Je krijgt de tools en informatie mee die nodig zijn om omgevingsvisies, omgevingsplannen, omgevingsvergunningen en ontheffingen te beoordelen op de effecten voor bomen en ander groen.

Zo krijg je de handvatten om je steentje bij te dragen aan het behoud, beschermen en ontwikkelen van natuur, landschap en een gezonde leefomgeving bij jou in de buurt!

Aanmelden

Resultaat: Wat levert de cursus Groenwachter op?

  • Kennis over beschermingsregels voor bomen en ander groen.
  • Handvatten en praktische voorbeelden om omgevingsvisies, omgevingsplannen, omgevingsvergunningen en ontheffingen te beoordelen en te interpreteren en het juiste bevoegd gezag hierop aan te spreken.
  • Handvatten om groen te realiseren in jouw gemeente.
  • De mogelijkheid om je aan te sluiten bij een lokale groep of netwerk, je wordt onderdeel van een BMF-expertpool en houdt contact met andere Groenwachters.
  • Je zet je in voor een actueel en maatschappelijk relevant vraagstuk.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor betrokken burgers die zich (eventueel via de lokale natuur- en milieuvereniging) in willen zetten voor het vergroenen van hun buurt, of dat al doen.

Er mogen meerdere vrijwilligers per organisatie deelnemen aan deze training.

We geven je kennis, ervaring en methodieken om zelf aan de slag te gaan.

Praktische informatie

Datum: maandag 19 augustus

Tijd: 13:30 – 16:30

Locatie: Online, via Teams.

De cursus is GRATIS. Na inschrijven ontvang je een aantal dagen voor de bijeenkomst meer informatie over het programma en de Teams-link.

Aanmelden

Wil je meer weten?

Deze training is een initiatief van de Brabantse Milieufederatie. Mocht je interesse hebben, of je hebt nog vragen, neem dan contact met ons op.

JE HOEFT NIETS TE MISSEN
Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!