Hanne van de Ven

Per 1 april 2019 werk ik voor de Brabantse Milieufederatie als medewerker Energietransitie. Ik ga aan de slag met de Regionale Energie Strategieën (RES). Verder kun je bij mij terecht voor de volgende thema’s: zonne-energie projecten, ondersteuning en begeleiding van lokale initiatieven, participatie, energiebesparing en educatie.

Voordat ik bij de BMF begon heb ik 3,5 jaar als medewerker duurzaamheid bij gemeente Den Bosch en gemeente Houten gewerkt. Ik heb een passie voor duurzame gedragsverandering en een studieachtergrond in de Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies. Mijn afstudeeronderzoek ging over afvalmanagement in Indonesische dorpen zonder afvalsysteem vanuit de overheid. Daar zag ik de kracht van lokale initiatieven en bedreven bewoners.

Die kracht is ook volop aanwezig bij Brabantse initiatieven en naar mening onmisbaar om Brabant in 2050 energieneutraal te krijgen! De BMF ondersteunt lokale initiatieven en bewoners bij hun duurzame plannen, zodat zij hun kracht behouden en de energietransitie versnellen. Daarnaast zie ik het als een uitdaging om omwonenden, initiatieven en natuurbeschermingsorganisaties te betrekken bij grootschalige energieprojecten en hen mede eigenaar te maken.

Neem contact op

Profiel Hanne van de Ven

Hanne van de Ven

Duurzame energie en Circulaire economie