Circulaire economie

Circulaire economie

In de Brabantse circulaire economie bestaat er vrijwel geen afval. Producten worden na hun levensduur gerepareerd, gedemonteerd of gerecycled tot nieuwe producten. 

Er zijn steeds meer producenten die circulaire producten en diensten aanbieden. Ook het delen van producten vindt steeds meer plaats. Denk bijvoorbeeld een aan het delen van een auto, maar ook het delen van ladders en boormachines. Producten die je maar een paar keer per jaar nodig hebt.

Steeds vaker komen circulaire producten en diensten voort uit goede ideeën van groepen buren, vrienden of betrokken burgers. Deze initiatieven ondersteunen wij als Brabantse Milieufederatie graag met ons netwerk en onze expertise. Ook als je als individu meer wilt doen op het gebied van  de circulaire economie, kun je bij ons terecht.

Servicepunt Circulair

Via het Servicepunt helpen wij mensen aan de juiste contacten, informatie of inspiratie. Het is bedoeld voor inwoners die graag aan de slag willen met de circulaire economie. Hier vind je basisinformatie over de circulaire economie, een ‘Gouden Gids’ van circulaire producten en een overzicht met maatregelen die je zelf kan nemen om meer circulair te zijn. Of je nu alleen aan de slag wilt of als lokale groep of organisatie.

Servicepunt Circulaire Economie

Wil je circulair aan de slag, heb je ideeën of zoek je ondersteuning? Neem dan contact op met Sandor Löwik. We helpen je graag verder.

Neem contact op

Profiel Sandor Löwik

Sandor Löwik

Energie en circulaire economie

JE HOEFT NIETS TE MISSEN Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!