Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Aardappeltortilla met spinazie

Aardappeltortilla met spinazie

Ingezonden door Laura de Nijs

Benodigdheden:

  • 500 gr aardappels, geschild (vastkokend)
  • 200 gr verse spinazie
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 50 gr geraspte kaas
  • Paar gedroogde chilivlokken

Verwarm de oven voor (200°C). Kook de aardappels ca 10 minuten. Snijd ondertussen de knoflook en de ui fijn en bak deze in een pan met een klein beetje olie. Voeg in etappes de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met een beetje peper, zout en chilivlokken. Giet de aardappels af. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Snijd eventueel de aardappels in stukken en verdeel deze over de ovenschaal. Schep het spinaziemengsel er over. Klop de eieren met de melk en geraspte kaas door elkaar en giet over de aardappels en spinazie. Zet de ovenschaal 30 min in de oven totdat de aardappeltortilla goed gestold is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF