Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Lekkere Linzenschotel

Lekkere Linzenschotel

Recept voor 2 personen, dankzij Wakker Dier

Ingrediënten:

  • pakje vega kipstukjes van de Vegetarische Slager (160 gr)
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode ui, 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje koriander
  • sap van 1/2 citroen
  • ½ tl zout, peper
  • 2 tl tikka masala pasta
  • blikje linzen
  • 4 trostomaatjes
  • 1 cm rood pepertje
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1tl komijnzaad
  • bakje kastanjechampignons
  • ½ komkommer

Wrijf de stukjes vegakip in met de tikka masalia pasta en zet apart. Hak de koriander fijn. Snipper de ui en de knoflook, snij de tomaatjes in achten, de champignons in vieren en de bosui in dunne ringetjes. Maak slierten in de lengte van de komkommer.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en doe de komijn- en mosterdzaad erin als het heet is. Roer een paar keer om. Fruit de ui en de knoflook mee. Voeg de champignons toe en bak zo’n 5 minuten mee. Voeg de tomaatjes, de linzen (met vocht) en de citroensap toe en laat even lekker pruttelen.

Bak in een ander klein pannetje de vega kipstukjes in wat olijfolie. Voeg als de kip goed gebakken is op het laatst het pepertje en de koriander door het linzenmengsel.
Zet twee borden klaar. Doe er eerst wat linzenmengsel in, dan de gebakken vega kip erop en maak het mooi af met de slierten komkommer (en eventueel nog wat extra koriander). Eet smakelijk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF