Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
PomPoenPenne

PomPoenPenne

Recept voor 4 personen, ingezonden door Annelies Luteijn

Ingrediƫnten:

  • 750 g pompoen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 300 g (volkoren) penne
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rozemarijn
  • 100 g walnoten
  • 100 g geraspte kaas

1. Pompoen schillen, in grote blokken snijden en samen met de gepelde knoflook in ruim kokend water met zout ca. 15 minuten gaarkoken. Pompoen afgieten in zeef. Helft van de pompoen in keukenmachine of met staafmixer pureren.
2. Andere helft van pompoen op plank grof snijden. Ui pellen en fijnsnijden.
3. Penne gaarkoken
4. Intussen in hapjespan olie verhitten en hierin ui ca. 5 min fruiten. Pompoenpuree, rozemarijn en paar eetlepels kookvocht van pasta toevoegen en geheel zachtjes verwarmen. Naar smaak peper en zout toevoegen.
5. Enkele eetlepels kookvocht in kommetje scheppen. Pasta afgieten en door pompoen roeren. Eventueel beetje kookvocht toevoegen om iets losser te maken.
6. Pasta over 4 diepe borden verdelen en fijngehakte noten erover strooien. Kaas apart erbij serveren. Lekker met grofgesneden rucola.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF