Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Soep met zoete aardappelen en peren

Soep met zoete aardappelen en peren

Recept voor 4 personen, dankzij Anneloek van Lieshout

  • 30 g boter
  • 1 kleine witte ui, gesnipperd
  • 750 g oranje zoete aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm
  • 2 stevige peren, geschild, klokhuis verwijderd, in blokjes van 2 cm
  • 7,5 dl groentebouillon
  • 2,5 dl room
  • fijngehakte munt, ter garnering

Smelt de boter in een pan op matig vuur. Fruit de ui tot hij zacht is maar niet bruin. Voeg de aardappelen en peren toe en bak ze al roerend 1-2 min. Voeg de bouillon toe, breng hem aan de kook en laat hem 20 min. koken, of tot de aardappelen en peren zacht zijn.

Laat het mengsel wat afkoelen, doe het in porties in een blender of keukenmachine en pureer het glad.
Schenk het terug in de pan, roer de room erdoor en warm het weer langzaam op zonder het te laten koken. Breng de soep op smaak met zout en geknuesde zwarte peperkorrels. Garneer hem met de munt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF