Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Vegan chocoladetaart

Vegan chocoladetaart

Recept dankzij Laura de Nijs

Ingrediënten:

  • 125 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 240 ml sojamelk
  • 200 gram suiker
  • 80 ml plantaardige olie
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de topping:

  • 80 ml melkvervanger
  • 125 gram pure chocolade

Verwarm de oven voor (180°C). Meng in 1 kom de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout. Roer in een andere kom de sojamelk, de suiker, de olie en de vanillesuiker goed door elkaar. Zeef het droge mengsel door het natte mengsel. Giet het beslag in een ingevette taartvorm. Laat de taart 30 tot 35 minuten bakken.

Breng voor de topping de melkvervanger aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de chocolade toe. Haal de pan van het vuur en roer tot de chocolade is gesmolten en opgelost. Laat 15 tot 20 minuten opstijven en giet daarna over de taart.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF