Excursie 28 oktober naar voedselbossen en permacultuurtuinderij

De Brabantse milieufederatie organiseert op zaterdag 28 oktober een excursie naar twee verschillende mooie voedselbossen in het zuiden: van Robert Knops en Taco Blom. We reizen eerst gezamenlijk met een bus naar het eerste voedselbos in Beek, Limburg op het terrein van Robert Knops. Dit voedselbos is erg groot met een paar duizend verschillende soorten, waarvan veel eetbaar zijn.

Na een glaasje verse perensap uit het Limburgse voedselbos, reizen we verder naar Sint-Truiden, België. Hier zullen we het voedselbos en permacultuurtuinderij Samenland gaan bezoeken van Taco Blom. Het land is 4,2 hectare groot en is eigendom van het kasteel Nieuwenhoven. In 2007 was het nog een groot maïsveld. In 2008 is Taco Blom hier begonnen met biologische landbouw volgens de principes van de permacultuur.

Door deel te nemen ontdekt u niet alleen hoe mooi de combinatie is van natuur en voedsel verbouwen, maar krijg je die dag ook de kans om met elkaar  te netwerken en ervaringen te delen. Binnenkort zal het mogelijk zijn om je aan te melden, dus houd de website in de gaten.

Voor verdere vragen of informatie kunt u mailen naar: bmf@brabantsemilieufederatie.nl
We zien u allen graag op zaterdag 28 oktober!

(Foto credits: Robert Knops)