Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Verslag excursie Food Forest Ketelbroek

Verslag excursie Food Forest Ketelbroek

Door Noël Vos, stagiair

Excursie Ketelbroek op 28 mei was een groot succes. Het was mooi weer en de mensen waren in een goede stemming. We zijn begonnen op de oprit van het voedselbos. Hier begon Wouter te vertellen over het voedselbos en stelde zijn compagnon Pieter voor aan de groep mensen.

Na een aantal minuten praten zijn we vertrokken het voedselbos in en gingen we bij het eerste beste schaduwplekje stilstaan. Het was namelijk heel heet met de volle zon op je bol. Op het schaduwplekje heeft Wouter zich opgeofferd op een centrale plek (dat in de zon was) te kunnen staan en heeft veel verteld over de plantendiversiteit en hoe je het beste met een voedselbos om kunt gaan. Er was op dit moment ruimte voor vragen.

We zijn hierna doorgelopen naar een centraal punt in het voedselbos om wat te drinken en verder te luisteren naar Wouter.

We hebben heel lang op dit punt gezeten omdat Wouter veel te vertellen had. Uiteindelijk hebben de groep in twee aparte groepen gesplitst voor een rondleiding door het voedselbos. Eén groep ging met Wouter mee en de andere groep met Pieter.

Zo zijn we nog wel even door het bos gelopen en hebben we na een uur afgesloten op de centrale plek. Het was een informatieve en leuke dag, met dank aan de twee beste gidsen Wouter en Pieter  en de stagiair die de excursie georganiseerd heeft (Noël Vos).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF