Cursus Voedselbos Snoertseplak in volle gang

De Snoertseplak is een bijzondere plek: waar eerst een megastal zou komen te staan, gaan nu ongeveer 40 omwonenden en boeren uit de omgeving zelf aan de slag om 12 hectare grond om te vormen tot de boerderij van de toekomst. Het is een innovatieve, agrarische plek waar respect voor mens, dier, grond en milieu mogelijk is. Een deel van het terrein zal als voedselbos worden ingericht. De Brabantse Milieufederatie organiseert daarom op deze plaats een cursus voedselbossen, onder andere voor een aantal initiatiefnemers. Er zijn inmiddels 3 bijeenkomsten geweest en op 4 juli zal er een afsluitende ontwerpdag zijn. De deelnemers gaan dan heel concreet aan de slag met het maken van een ontwerp voor die specifieke plek. Een grote uitdaging is nog het bepalen van de functie van het voedselbos: wordt het educatie of productie? In het najaar zal er worden aangeplant. Wordt vervolgd!