Op zoek naar grond voor een voedselbos? In Brabant zijn mogelijkheden!

Enige tijd geleden had de Brabantse Milieufederatie met drie leden van het Platform Voedselbossen Brabant een afspraak bij het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB). Het GOB ondersteunt ondernemers die natuur willen aanleggen. Voedselbossen vallen in deze categorie, onder andere vanwege de vergroting van biodiversiteit en verbetering van de bodem.

De drie leden  zijn allemaal afzonderlijk op zoek naar grond in Brabant om een voedselbos aan te leggen. Samen keken zij naar de mogelijkheden voor financiering en de beschikbare grond. Zo was er iemand die via Funda op zoek is naar een agrarische perceel met woonhuis. Als zo’n perceel grenst aan de Ecologische Hoofdstructuur en het bedrijfsplan wordt goedgekeurd, dan kan het GOB een deel van de financiering bekostigen. Maar er zijn ook natuurpercelen die het GOB te koop aanbiedt. Het hangt dan af van het natuurdoeltype in combinatie met het bestemmingsplan en de waterstand of het geschikt is voor de aanleg van een voedselbos.

Het Platform Voedselbossen Brabant gaat graag binnenkort weer in gesprek met het GOB en een grotere groep toekomstige voedselboswachters. Ben jij ook op zoek naar grond in Brabant en heb je een serieus bedrijfsplan voor een voedselbos? Neem dan contact op met het Platform Voedselbossen Brabant via voedselbossen@brabantsemilieufederatie.nl om de mogelijkheden te bespreken.