Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Eindhoven Airport

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de laatste jaren uitgegroeid tot de tweede luchthaven van Nederland. Het einde van de groei van het vliegverkeer is nog niet in zicht: het Rijk wil graag nog meer vluchten op Eindhoven Airport. Dit vliegverkeer geeft grote overlast bij de omwonenden en veroorzaakt veel CO2-uitstoot.

De Brabantse Milieufederatie pleit, samen met omwonenden en plaatselijke milieugroepen, voor beperkte vluchttijden (‘geen vluchten na elven’), beperking van de hoeveelheid vluchten en voor een focus op zakelijk vliegverkeer. Recreatief vliegverkeer moet beperkt blijven, vinden wij. Goede treinverbindingen naar de internationale luchthavens Schiphol en Düsseldorf maken het mogelijk dat het vliegverkeer op Eindhoven Airport beperkt blijft.

De Brabantse Milieufederatie praat mee in overleggroepen die het Rijk adviseert over de milieuaspecten van vliegverkeer (Commissie Overleg  & Voorlichting Millieuhygiëne Vliegbasis Eindhoven (COVM Eindhoven) en over de groei van de burgerluchtvaart (Alderstafel).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF